Reportage- och faktaböcker

Böcker är viktigt

Att läsa böcker är extra viktigt i den påfrestande och märkliga tiden vi befinner oss i nu. I en tid där sociala tillställningar ställs in och du måste hitta på egna aktiviteter i din egen karantän, är böcker en fantastisk tillflykt.

Att läsa är viktigt

Men, böcker är verkligen inte ett modernt påfund. Läsningen som sysselsättning är inte heller något nytt. Vare sig ur ett lärande perspektiv eller som ren underhållning. Oavsett om du läser för att det är roligt eller för att du måste så lär du dig något i processen. Utöver det är böcker en bra och rolig form av sysselsättning, både för barn och vuxna.

Barn som har föräldrar som läser med eller för dem har ofta mycket större ordförråd och bättre ordförståelse än barn som inte kommer i kontakt med böcker på samma sätt. Dessutom är böcker ett ypperligt sätt för barn att lära sig om saker på, exempelvis att lära sig mer om naturen med hjälp av Skogsmulle och andra böcker. Det finns förstås andra hjälpmedel också som mattehjälp exempelvis, på det sättet kan du ge ditt barn stöd i både litteraturform och digitalt.

Det måste inte vara vare sig dyrt eller krångligt att köpa böcker. Om det ändå skulle vara så att du inte hittade just den boken du vill ha så kan du alltid höra dig för på närmaste bibliotek. Det gör att alla som vill lätt kan komma i kontakt med böckernas magiska värld. Du kan också utmana dig själv och välja att läsa böcker på ett språk du vill bli bättre på.

Böcker är viktigt både för barn och vuxna. Vuxna kan också behöva hjälp på traven att utmana sin fantasi och det är fortfarande möjligt att som vuxen utöka sitt ordförråd samt att lära sig nya saker.

bard