Reportage- och faktaböcker

Bättre ekonomi: “Vägen till din första miljon”

Om du vill ha bättre ekonomi finns det många bra ekonomiska böcker att läsa. “Vägen till din första miljon” av Thomas Schildfat handlar om hur du som privatperson kan lära dig att spara och investera.

Vägen till din första miljon

Det är många av oss som vill få bättre ekonomi. Många gånger tänker vi att det är vår lön som är avgörande för vilken slags ekonomi vi har. Men när man läser praktiska böcker om ekonomi av personer som själva skapat sig en bra privatekonomi, så inser man att det inte bara handlar om lön. Om du är intresserad av att få mer pengar på kontot, både nu och i framtiden, kan du läsa “Vägen till din första miljon” av Thomas Schildfat. Titeln kan kanske avskräcka en och annan, då det kan låta som om vi alla vill bli miljonärer eller att det handlar om snabba cash. Men låt inte titeln avhålla dig från att läsa den. I boken ger författaren goda råd utifrån sitt eget intresse och erfarenhet, på hur man som privatperson bör tänka för att förbättra sin ekonomi.

Eget företag

Liksom andra böcker som handlar om privatekonomi, så lyfter Schildfat upp möjligheterna som finns genom att ha ett eget företag. Självklart handlar det inte om att alla svenskar ska säga upp sin anställning och starta ett företag, men att man kan tjäna pengar på sidan av sin anställning och på så vis få bättre ekonomi. Om du har ett företag, eller planerar att starta ett, så kan du fixa bra företagslån med flexibel kredit hos Capcito – inga dolda avgifter eller bindningstider.

Investera – ränta på ränta

Författaren skriver också om att man bör skapa sig en egen pengamaskin, en maskin som skapar pengar åt oss medan vi gör annat. Vad är då denna pengamaskin? Jo, det handlar om att investera, för att i slutändan få en ränta på ränta-effekt. Det innebär att efter ett tag så kommer dina investerade pengar att växa, inte bara för att du investerar mer, utan också för att räntan ger dig mer pengar. Då får du ränta på ränta. Om du investerar 10 000 kronor i aktier och det förräntas 10 procent under ett år, så har du fått 1000 kronor i ränta. Nästa år har du då alltså 11 000 kr i din aktieportfölj. Det innebär att du också får ränta på de 1000 kronor som kom från förra årets ränta.

Se över din ekonomi

Det är inte heller möjligt att ha en bra ekonomi utan att ha koll på ekonomin, menar Tomas Schildfat. Det är inte bara dina utgifter och inkomster som han uppmanar dig att ha koll på, utan också att du bör investera själv för att undvika att betala en massa avgifter till banken. “Vägen till din första miljon” är en bok för människor som praktiskt vill ta tag i sin ekonomi och på olika sätt vill få mer pengar på kontot.

bard