Jujja på Bokmässan i Göteborg

Bokmässan i Göteborg går av stapeln 26:e september 2024. Jujja kommer att vara där och medverka i flera olika samtal och högläsning. Hon kommer också signera den nya aMamma Mu-boken ”Mamma Mu blir ledsen”.

Torsdag 26:e september

Är det inte lite synd om barnen?

13:00 i sal F4

Är det inte lite synd om barnen, som alltid måste lära sig något när de läser? Tänk om vi ställde samma krav på vuxenlitteratur som på barnböcker, att de ska utbilda och fostra oss till bättre människor? Tuffa ekonomiska tider riskerar att leda till än större ängslighet i utgivningen och därmed större fokus på barnboken som nyttigt verktyg. Har vi skäl att oroa oss? Och stämmer verkligen föreställningen att all god konst är pedagogisk? Emma Vendelek leder ett samtal mellan Emma Adbåge, Jujja Wieslander och Per Gustavsson om barnsyn och barnets rätt till litteratur.


Fredag 27:e september 

Högläsning

10:00 på Alfons Åbergs kulturhus

Jujja läser högt på Alfons Åbergs kulturhus.

Mamma Mu blir ledsen

13:10 Monterscenen B05:22

Jujja signerar ”Mamma Mu blir ledsen”.

Att samarbeta i 35 år

14:00 på En liten scen

Jujja Wieslander och Sven Nordqvist är två av Sveriges absolut största bilderboksskapare. Tillsammans har de bland annat skapat världen kring Mamma Mu och Kråkan. Hur går det till att samarbeta i så många år? Blir man aldrig trött på varandra? Jujja och Sven har genom åren mött generationer av barn – de första Mamma Mu-läsarna är idag vuxna och läser samma berättelser för sina barn. Vad är det som gör att böckerna fortfarande älskas och läses? Ett samtal om skapande, samarbete och barnkultur genom tiderna lett av Moa Brunnberg.

Signering

14:20 NFG:s monter

Jujja och Sven signerar böcker efter sitt samtal.


Lördag 28:e september 

Är det inte lite synd om barnen?

9:30 i på Lärarscenen, C-hallen

Är det inte lite synd om barnen, som alltid måste lära sig något när de läser? Tänk om vi ställde samma krav på vuxenlitteratur som på barnböcker, att de ska utbilda och fostra oss till bättre människor? Tuffa ekonomiska tider riskerar att leda till än större ängslighet i utgivningen och därmed större fokus på barnboken som nyttigt verktyg. Har vi skäl att oroa oss? Och stämmer verkligen föreställningen att all god konst är pedagogisk? Emma Vendelek leder ett samtal mellan Emma Adbåge och Jujja Wieslander om barnsyn och barnets rätt till litteratur.

Mamma Mu blir ledsen

10:20 Monterscenen B05:22

Jujja signerar ”Mamma Mu blir ledsen”.