Reportage- och faktaböcker

Snabba Cash – en Stockholm noir

“Snabba cash” är en annorlunda thriller skriven av advokaten Jens Lapidus. Den ger en annan syn på både överklass, droger och kriminella. Det är en riktigt Stockholm noir!

[IMAGE=d0506yfyoa6w.jpg]

Läsa

Vi mår alla bra av att läsa, både skönlitteratur och faktaböcker. Genom att läsa får vi en större förståelse av andra, men också mycket kunskap. Förutom också möjligheten att få uppleva en spännande berättelse. Om du har mycket att göra på jobbet eller i livet kan det vara klokt att anlita Qleano.se för hem- eller flyttstädning i Lund för att sedan kunna sätta dig i soffan med en kopp kaffe och läsa en god bok!

Snabba cash

“Snabba cash” handlar egentligen om hur olika personer behöver få snabba cash, men av olika anledningar. Boken har tre huvudpersoner, JW, Jorge och Mrado, vars vägar på olika sätt möts. JW är en kille som önskar att han var född på Djursholm, umgås med överklassen och låter dem också tro att han tillhör dem. Problemet är att hans vänner i överklassen lever liv som kostar mer än vad en vanlig svensson har råd med. JW behöver snabba cash för att kunna hänga med grabbarna. Både Jorge och Mrado lever med kriminalitet på ett annat sätt, av sociala och kulturella skäl, men även de behöver pengar.

Då Jens Lapidus är advokat upplevs boken som autentisk, då han i sitt jobb har träffat på flertalet kriminella från olika samhällsklasser och med olika bakgrund. Boken har ett mycket snabbt språk. Författaren kortar av många meningar till att bara vara ett ord och ibland till att snarare vara talspråk – dock inom alla språkregler. Han använder också mycket bildligt språk, delvis på ett komiskt sätt, som gör att man lär känna karaktärerna bättre. Boken utspelar sig under ett år, men har ändå en slags episk känsla, då det hinner hända mycket och karaktärerna utvecklas.

Vem ska läsa denna bok?

Om du tycker om spännande böcker är Snabba Cash ett bra val. Det kan också vara en intressant bok att läsa inför en resa till Stockholm, då den i mångt och mycket utspelar sig i centrala Stockholm, men utifrån de kriminellas perspektiv. “Snabba Cash” är en riktig bladvändare och passar perfekt att ta med på semestern eller när du pendlar fram och tillbaka till jobbet. Det är lätt att komma in i boken – och sedan är du fast! Det är också en bra bok att ge bort i julklapp eller present. Den har några år på nacken och vissa tekniska detaljer, som användningen av mobiltelefoner och datorer samt vilka bilmodeller som är inne, är inte helt aktuellt. Men det påverkar inte boken som sådan, då berättelsen är fantastiskt. Det är också intressant att läsa en bok där man följer the bad guys, och som läsare lite ambivalent hejar på dem. När det går bra för dem, påverkar det alltid samhället eller andra personer negativt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard